Ispis
Pon11Velj2019

Spomendan Blažene Djevica Marije Lurdske i Dan bolesnika

Večernju je svetu misu u 18,30 sati u našoj župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa služio naš župni vikar Božidar Nađ zajedno s župnim vikarom Robertom Djossou, te đakonom Filipom Sertićem i bogoslovom Sarajevskog sjemeništa Darkom Endrichom.

11. veljače Crkva slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, Dan je to i kada se prisjećamo svih bolesnih, njihovih obitelji te svih koji rade u zdravstvenim ustanovama i molimo zagovor Gospe Lurdske za sve njih, a posebno da ih uvijek osnažuje istinskim strpljenjem i dubokom vjerom.

„Crkva u bolesnicima prepoznaje Krista koji je svojim trpljenjem, smrću i uskrsnućem spasio čovječanstvo. Svi koji nježno pristupaju onima koji su potrebni naše skrbi, unose nadu i Božji osmijeh u svijet pun proturječja. Zato nam i papa Franjo kaže da vrijeme provedeno s bolesnicima postaje sveto vrijeme. Služeći potrebitima uzdižemo hvalu Bogu, a on nas suobličuje slici svoga Sina. Upravo zato trebamo moliti zagovor Gospe da nas nauči služiti bolesnima, kako podnositi trpljenje i patnju te kako nalaziti izvor vedrine i pouzdanja kod uskrslog Gospodina - rekao je među ostalim u svojoj propovijedi naš župni vikar Božidar Nađ.

Na svetoj misi svi vjernici koji su htjeli i osjećali potrebu za tim, mogli su primiti bolesničko pomazanje, za duhovno i tjelesno ozdravljenje.

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.