Pet15Velj2019

Sastanak Župnog ekonomskog vijeća i poduzetnika

U petak, 15. veljače 2019. godine u našoj je župi održan prvi sastanak župnog ekonomskog vijeća i poduzetnika iz Retfale u ovoj godini. Na početku sastanka prvo smo izmolili molitvu Gospi Fatimskoj, koja je prošle godine proglašena suzaštitnicom naše župe.

Nakon toga, naš župnik, vlč. Ivica Martić okupljenim je članovima Župnog ekonomskog vijeća i poduzetnicima iz Retfale, uz prigodnu prezentaciju, predstavio projekte izgradnje nove župne kuće, župnog pastoralnog centra, te parkirališta.

Nova bi župna kuća, na lokaciji u Kozjačkoj ulici (sadašnje parkiralište) bio površine 300-injak četvornih metara, a vrijednost je projekta oko 2 milijuna kuna. U izgradnju bi se, ukoliko bude moguće, krenulo već ove godine.

Nakon što bi se ta kuća završila, postojeće prostorije župnog ureda i stana, prenamijenile bi se u župni pastoralni centar koji je neophodan našoj župnoj zajednici, jer je postojeći prostor dvorane premalen za sve potrebe, a i cijelom je objektu, nakon 30 godina potrebna adaptacija. Također je u planu napraviti i parkiralište za automobile na prostoru iz Kozjačke, na parceli koja već pripada župi, a ako se otkupi i susjedna kuća ono bi bilo nešto veće i povezalo bi se s postojećim parkiralištem u Žumberačkoj ulici. Time bi se zapravo i povećala protočnost prometa u ovom dijelu Retfale.

Projektant je Resspect-ing iz Osijeka. Izvođač radova na izgradnji župne kuće bila bi tvrtka Li-Grad iz Antunovca. Obje je tvrtke izabralo ekonomsko vijeće i potvrdila naša Nadbiskupija đakovačko-osječka.

Dio sredstava je osiguran, no to neće biti dostatno, pa se zato u projekte ide etapno.

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.