Ned14Srp2019

Večernja sv. misa sa vlč. Filipom Sertićem

U nedjelju, 14. srpnja 2019. g. večernju svetu misu u našoj župi predvodio je vlč. Filip Sertić, ovogodišnji mladomisnik, naš donedavni đakon, te dekretom i iskazanim nadbiskupovim povjerenjem novi župni vikar naše župe uz vlč. Božidara Nađa.

„Sve Vas srdačno pozdravljam i započinjem ovu sv. misu razmišljanjem – kako je lijepo što nas Isus Krist uvijek i iznova čeka ovdje na oltaru. I danas, naša je radost što ovdje zajedno slavimo drugu mladu misu tzv. sekundicij  i što možemo pred Bogom i pred sobom priznati sebi istinu – da smo potrebni njegove ljubavi“ rekao je vlč. Filip. „Neka ova sv. misa koja je radost svih nas ovdje i rezultat i plod Vas i mene, mlada misa, nek nam bude na poticaj još većeg zbližavanja, budući da ćemo surađivati najmanje godinu dana, da iznjedrimo uistinu kršćanske plodove. To su plodovi duha: radost, ljubav, mir, prijateljstvo i sve ostalo što dolazi po Duhu Svetom“ rekao je, među ostalim u propovijedi vlč. Filip Sertić.

Dobrodošlicu u svoje i ime cijele župne zajednice vlč. Filipu zaželio je i naš župnik Ivica Martić, rekavši mu kako je već iskusio da su vjernici ove župe krasni ljudi i da ih već poznaje, jer je samo kratko otišao od nas, budući da je bio đakon u našoj župi.

Nakon mladomisničkoga blagoslova, ministranti su vjernicima, po izlasku iz crkve dijelili svete sličice s Filipove mlade mise održane u Sibinju 30. lipnja ove godine.

Vlč. Filip na službu župnog vikara u našu župu dolazi 20. kolovoza ove godine. Uz službu župnog vikara obnašat će i službu povjerenika za pastoral duhovnih zvanja na području naše nadbiskupije.

Dobro nam došao ponovno Filipe!

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.