Ispis
Ned28Srp2019

Oproštaj od vlč. Roberta Djossoua

U nedjelju, 28. srpnja 2019. na svetim misama, koje je predvodio vlč. Nino Perica, domaći sin župe Retfala, oprostili smo se od vlč. Roberta Djossoua, koji je nešto više od godinu dana bio župni vikar u našoj župi. Naime, dekretom našeg nadbiskupa mons. Đure Hranića, vlč. Robert od 1. 8. ide na godišnji odmor u svoj rodni Benin, a nakon toga će biti raspoređen na novu službu.

„Sigurno smo da smo dobili jedno bogatstvo, posebice mi, koji smo bliže surađivali s njim, rekao je naš župnik Ivica Martić, te dodao: „vlč. Robert je skroman, jednostavan i ponizan. Mi smo primijetili da njegov „da“ i osmijeh već puno govore. Zahvaljujemo mu za nešto više od godinu dana prisutnosti u našoj župnoj zajednici i želimo da ga Gospodin blagoslovi i na idućim koracima koje je predvidio za njega“ rekao je, opraštajući se od vlč. Roberta, župnik Martić, te mu predao prigodan poklon.
Od svećenika i vjernika prigodnim se riječima zahvale oprostio i sam vlč. Robert, rekavši: „kako napustiti ovu župu, a da Vam ne kažem svoje hvala. Prije svega iskreno hvala župniku Martiću na dobrom dočeku.“ Zahvalio je i ostalim svećenicima na bratskoj podršci, te zajednicama Vjera i svjetlo „Plamen ljubavi“ i zajednici „Milosrdni otac“ na potpori, kao i svim vjernicima ove župe na duhovnoj, moralnoj i materijalnoj podršci. „Ne znam kako da Vam zahvalim. Neka Vas Bog blagoslovi i čuva!“ naglasio je vlč. Robert opraštajući se od naše župne zajednice.

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.