Sri14Kol2019

Duhovna priprava i uočnica Velike Gospe u Aljmašu

Naša župa hodočastila je Majci Božjoj u Aljmaš 14. kolovoza 2019. Pedesetak vjernika, na čelu sa vlč. Božidarom Nađem, organiziranim je prijevozom stiglo u naše nadbiskupijsko svetište kako bi častilo Blaženu Djevicu Mariju. Prije mise uočnice, mnoštvo je vjernika prisustvovalo pobožnosti križnoga puta na brdu Kalvarija.

Svetu misu je služio fra Ivan Matić koji je između ostalog, u svojoj homiliji rekao: „Uzalud su sve pobožnosti, ako nema konkretnih djela, života u euharistiji koja je djelotvorna Riječ Božja. To je jamstvo da nas Bog vodi i tu je Božji poziv da vidimo koliko dopuštam da Božja Riječ promijeni naše srce i budemo ljudi vjere. Jedni u drugima se prepoznajemo kao članovi Božje obitelji, Božja djeca i nismo usamljeni otoci nego jedno Tijelo Kristovo i jedna Duša. I zato, vidim li potrebu drugoga, ne mogu ju zapostaviti. Bog nas je najprije stavio u obitelj, no tu su i problemi zapostavimo li Boga i njegovu Riječ u našemu životu. Zaustavimo se, barem 15 minuta, čujmo što to Bog poručuje, onda ćemo doživjeti blagoslov. Po zagovoru BDM neka se Božja Riječ nastani u nama i među nama s molitvom u obitelji. Onda će biti blagoslova, čujem li što mi Bog govori, i nikakvo zlo tada nema mjesta u Božjoj obitelji“, kazao je propovjednik te zaključio: „Vratimo Boga u naše obitelji!“

Poslije svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje nakon kojega smo se, okrijepljeni i utješeni, zahvaljujući Majci Mariji, zaputili za Osijek.

Tekst i fotografije: Nevenka Špoljarić

Više fotografija u Fotogaleriji.