Ned22Ruj2019

Početak sjemenišne formacije

Na nedjeljnjim svetim misama 22. rujna 2019. g. oprostili smo se od našeg sjemeništarca Arona Čekea, koji u utorak, 24. rujna odlazi u Bogoslovno sjemenište u Đakovu.

„Želimo ti obilje Božjeg blagoslova, a sve vas pozivam i  potičem da molite za njega kako bi doista i uspio u svojoj nakani odgovoriti na poziv na koji ga Gospodin poziva, a to je postati svećenik. Arone, sretno i molit ćemo za tebe“ rekao je pozdravljajući ga, na kraju mise u 9 sati,  naš župni vikar Božidar Nađ.

Aron Čeke rođen je 17. travnja 2000. u Osijeku od roditelja Hajnalke i Drage. Osnovno školovanje započinjem u „Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Republici Hrvatskoj,“ a poziv za svećeništvom osjeća od trećeg razreda. Osnovnu školu završava u OŠ Ivana Filipovića, a prvi razred srednje škole započinje u Ekonomskoj i upravnoj školi, Osijek. Godinu dana kasnije odlazi u Tehničku školu Zagreb kao sjemeništarac u Međubiskupijskom sjemeništu Zagreb, gdje je uz školske obaveze bio član sjemenišnog okteta te solist. Nakon uspješne mature odlučuje pratiti put na koji ga Gospodin poziva te ulazi u Bogoslovno sjemenište Đakovo.

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.