Sub5Lis2019

Župno zajedništvo uz druženje i trpezu

Kako je župna zajednica velika obitelj u kojoj se uzajamno upoznaje i cijene posebnosti te prinosi vlastitih talenata u životu župe pokazao je u subotu (5. listopada) odaziv župnih volontera različitih skupina na zajednički ručak koji je u pastoralnoj prostoriji organizirao naš župnik Ivica Martić i župni vikar Božidar Nađ sa suradnicima.

Mlade obitelji i pojedinci angažirani u župi odvojili su vrijeme za sudjelovanje u župnomu zajedništvu izvan liturgijskoga prostora, vrijedne su domaćice ispekle kolače, Andrija Bartoloti svoje je kuharsko umijeće pokazao vrsnim spravljanjem fiša u velikom kotliću i svatko je na svoj način pridonio radosnom raspoloženju baš kao u složnoj, marljivoj obitelji.

Susret je srdačno otvorio župnik kazujući kako, uz njegovanje duhovnosti i radišnosti u životnoj svakodnevici, nama valja zastati, pogledati jedno u drugoga i podijeliti od sebe s drugima, a ne padati u razne zamke sebičnosti i oholosti, koje često razaraju ljudske, bračne i prijateljske odnose. U kraćemu nagovoru župnik je zahvaljujući za suradnju svima naglasio kako životnost župe počiva na župljanima – oni ostaju dok se pastiri mijenjaju, i bitno je, razložio je, da se što više župljanki i župljana, napose mladih pridruže životu župe osobnim angažmanom jer svačiji je boguugodan prinos dragocjen bilo u čitanju, pjevanju, skupljanju milostinje, ministriranju, čišćenju crkve, radu u župnoj katehezi, karitativnom radu ili raznolikoj pripomoći na dobrobit cijeloj župnoj zajednici u Retfali koja je „obitelj i svijet u malenom“, lice žive Crkve. Nakon molitve, uslijedio je ručak, razgovori, dogovori, poticaji, planovi i puno toga što ispunjava svaki župni dan.