Ispis
Ned24Stu2019

Oproštaj od župnog vikara Filipa Sertića

Na  nedjeljnim misama 24. studenoga 2019. g. oprostili smo se od župnoga vikara vlč. Filipa Sertića.  Naime, zbog iznenadnih personalnih promjena u našoj nadbiskupiji ostalo je upražnjeno mjesto župnog vikara u župi sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima, kamo odlazi naš Filip.

„Dragi Filipe, draga braćo i sestre! Mi svećenici dobro znamo odakle dolazi svećenički poziv. Dobro prepoznajemo onaj glas, neki od ranog djetinjstva, neki kasnije u životu, čujemo neki glas koji ne možemo objasniti svome srcu dok ne krenemo putem toga glasa. Odgovor na poziv koji mi dobijemo jest odgovor našeg života u župnoj zajednici, među ljudima s kojima živimo i kamo smo poslani. Ti si Filipe imao prilike odgovarati Bogu kroz ove ljude, kroz ovu župnu zajednicu i na tomu ti zahvaljujem. Hvala ti na vremenu koje si proveo s nama. Svaki župnik na neki način i duhovni je otac. Teško mu je kad mora poslati svoje učenike dalje u svijet. Ali moramo imati hrabrosti koju vi kao roditelji imate, kada morate pustiti svoje dijete u život, znate da mu neće biti jednostavno i lako.Tko i ja kao župnik i svećenik moram svoga mlađega brata otpratiti na onaj put gdje ga Crkva treba. Zahvaljujem ti, neka te Bog blagoslovi“ rekao je naš župnik Ivica Martić, opraštajući se od vlč. Filipa. Kao znak pažnje u ime župne zajednice predao mu je prigodni dar.

„Dragi župniče, zahvaljujem Vam na životu ovdje. Dakako da svaki život s drugim ljudima čini da se srca povežu i tako razviju iskustva. Zahvaljujem na bratskim poticajima i na mnoštvu iskustava koje sam mogao doživjeti u ovoj župi – od susreta, rada pa tako i izazova koji su pred nama. Vi ste velika župa, svatko traži svoje, od malenih do starijih, preko obitelji, bolesnih, napuštenih i preminulih. Zahvaljujem na svakoj riječi, osmijehu, radosti. Budući da i sam visoko cijenim radost i razgovor, zahvaljujem osobito na svakom osmijehu, poticaju i otvorenosti srca. Zahvaljujem i vlč. Božidaru Nađu na našem subratskom životu, bila mi je čast i zadovoljstvo biti ovdje s tobom! Ostanite i dalje otvoreni. Ja sam s tom otvorenošću primio novi dekret, pa odlazim u Vinkovce, na župe sv. Ćirila i Metoda i bl. Alojzija Stepinca. Svi koji dođete u Vinkovce ste dobrodošli! Taj dio Vinkovaca nazivaju tzv.  „Mala Bosna“. Tamo su vrata ljudi otvorena pa tako i župnog ureda, sve Vas srdačno očekujem, rekao je vlč. Filip opraštajući se od naše župne zajednice.

Hvala na svakom trenutku kojeg je podijelio s nama!