Uto11Velj2020

Spomendan Gospe Lurdske

Na spomendan Gospe Lurdske, kada se ujedno slavi i Dan bolesnika, 11. veljače 2020. g.  večernju svetu misu služio je naš župni vikar Božidar Nađ, koji je tom prigodom u propovijedi, među ostalim rekao:

“Nije li prekrasno što Dan bolesnika možemo slaviti upravo na blagdan Gospe Lurdske?

To nam pomaže da očima Isusove majke gledamo Isusovu patnju, ali i svoju patnju, te patnju svih oni koji pate.  Preko Gospe spoznajemo neizmjerno Božje milosrđe u našoj patnji, milosrđe njezina Sina. Kroz Mariju shvaćamo duboko značenje riječi kojima je Bog opisao svoju želju da se brine za sve nas i ljubi nas. Ukazanja naše Blažene Majke svetoj Bernardici, koja danas obilježavamo, vode sve koji odlaze na hodočašće u svetište Gospe Lurdske, do Božjega milosrđa koje nikad neće iznevjeriti. Sigurno ste i sami čuli za brojna obraćenja koja su se tamo dogodila, za brojna duhovna i tjelesna ozdravljenja. Upravo su tjelesna ozdravljenja znak daleko dubljeg i važnijeg duhovnog ozdravljenja koja su zapravo ponuđena svima nama ako s vjerom pristupamo našem milosrdnom Ocu…. Draga braćo i sestre koji patite duhom i tijelom, svima vama želim da naučite prepoznavati i radosno dočekivati Gospodina koji vas poziva da budete svjedoci Evanđelja patnje. Gledajte s povjerenjem i ljubavlju lice Krista raspetoga te predajte svoje patnje Njegovim patnjama.”

Nakon svete mise župni vikar Božidar Nađ i župnik Ivica Martić, podijelili su okupljenim vjernicima bolesničko pomazanje za bolesnike na duši i tijelu.

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.