RAZNO

 • Hodočašće zajedništva požeškoj biskupiji u znak zahvale našim zborašima 8. listopada 2019. godine. Polazak u 9.00 iz Kozjačke ulice. Posjet katedrali, katedralnoj riznici, znamenitostima Požege, potom zajednički ručak (cijeli aranžman besplatan). Prijave voditeljima zborova.
 • Nadbiskupijska zaklada Dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima lošijeg imovinskog stanja. Sve informacije možete naći na www.caritas.djos.hr. Molimo da se na natječaj prijave samo obitelji koji su praktični vjernici.
 • Primanje novih ministranata – upisi u tijeku. Javiti se vlč. Božidaru.
 • Katekumenat – priprava odraslih koji nisu primili neki od sakramenata započinje 15. listopada u 19.00, u župi sv. Mihaela – Tvrđa.
 • Hvala svima koji ste se u lijepom broju priključili svojim donacijama u izgradnji nove župne kuće, pozivamo i ostale (mogućnost uplate na račun župe PBZ HR04 2340 0091 1108 06327) ili u župnom uredu.
 • Poziv svim vjernicima dobre volje da se uključe u život župe (čitače, pjevače, ministrante i ostalo…).
 • Ponavljamo odluku biskupa po pitanju školskog vjeronauka. Oni učenici koji ne upišu školski vjeronauk neće biti pripušteni sakramentima prve pričesti i krizme. Djeco i roditelji, vodimo računa o tim odlukama kojima smo mi svećenici dužni biti poslušni i po njima djelovati.
 • Od 22. rujna 2019. zajedničke molitvene nakane za mise petkom prebacuju se na nedjelje pod misom u 9.00 sati (s time da se kod mise moli za pokojne, a sama misna nakana se šalje na služenje u Đakovo).
 • Termini proslave sakramenata:
  Prva pričest - nedjelja, 19. travnja 2020. godine u 11.00 sati.
  Sveta potvrda – subota, 25. travnja 2020. godine u 10.30 sati.

 

VIKARIJAT

 • Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije uz potporu Grada Osijeka organizira radionice i predavanja na temu „Umijeće bračne ljubavi“. Sudionici će na susretima imati priliku čuti istinu o mitovima i stereotipima u braku, steći znanje o umijeću verbalne i neverbalne komunikacije te strategije učinkovitog rješavanja sukoba i nošenja sa svakodnevnim stresom. Uz druženje, bračni parovi razgovarat će o čimbenicima koji utječu na (ne)stabilnost braka, ali i o ulogama koje bračni partner ima u braku, a koje su se značajno promijenile u odnosu na starije generacije. Teme radionica: Mitovi i stereotipi o braku; Kako se kvalitetno posvađati?; Uloge bračnih partnera u braku; Bračna (ne)stabilnost; Učinkovito nošenje sa stresom i frustracijom. Program će se održavati svake posljednje srijede u mjesecu (kolovoz, rujan, listopad) s početkom u 17.00 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Đakovačko-osječke nadbiskupije, Vikarijat Osijek (Strossmayerova 58), a više informacija može se dobiti na broju telefona: 031/253-917.
 • Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS) Đakovačko-osječke nadbiskupije uz potporu Grada Osijeka organizira radionice pod naslovom „Škola uspješnijeg roditeljstva“ namijenjene roditeljima koji žele usavršiti svoje roditeljske kompetencije. Program se temelji na ublažavanju rizičnih čimbenika koji mogu negativno utjecati na dijete tijekom rasta i razvoja, a uključuje razmjenu roditeljskih iskustava sudionika. Teme radionica su: Djeca i razvoj roditelja; Stilovi odgoja; Ostvarivanje discipline i postavljanje granica; Emocionalni i socijalni razvoj djece te Polazak djeteta u jaslice, vrtić ili školu – kako ga (lakše) prebroditi? Susreti će se odvijati posljednjeg četvrtka u mjesecu (kolovoz, rujan i listopad) s početkom u 17.00 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu u Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58). a više informacija može se dobiti na broju telefona: 031/253-917.