RAZNO

 • Iduće nedjelje, 28. srpnja 2019. sv. mise predvodit će naš prošlogodišnji mladomisnik vlč. Nino Perica.
 • Snažno svjedočanstvo obraćenja Marino Restrepo - poznati Kolumbijac, glazbenik, hollywoodski glumac. U našoj župnoj crkvi u nedjelju, 11. kolovoza 2019. Poslije večernje sv. mise koja počinje u 18.30 sati. DOĐIMO!
 • Hodočašće u Aljmaš u srijedu, 14. kolovoza 2019. na misu uočnicu blagdana Velike Gospe. Polazak u 16.00 sati iz Kozjačke ulice (uplate kod prijave – nema prijava bez uplate). Toga dana nema večernje mise u župi, misne nakane preuzete bit će odslužene u Aljmašu. Cijena busa 25,00 kn.
 • Hodočašće Gospi od Suza – Pleternica u subotu, 31. kolovoza 2019. Polazak iz Kozjačke ulice u 16.00 sati. Cijena busa 50.00 kn. Kod prijave molim uplata.
 • Nadbiskupijska zaklada Dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima lošijeg imovinskog stanja. Sve informacije možete naći na www.caritas.djos.hr. Molimo da se na natječaj prijave samo obitelji koji su praktični vjernici.
 • Od 7. 7. do 28. 7. Glas Koncila slat će našoj župi 290 komada GK besplatno. Nakon toga pojedini vjernici kojima se svidi poznato glasilo mogu postati pretplatnici.
 • Susret mladih u svetištu Majke Triput Divne u Ivanovcima kod Valpova 31. kolovoza 2019. od 14.30 do 23.00 sata.
 • Hvala svima koji ste se u lijepom broju priključili svojim donacijama u izgradnji nove župne kuće, pozivamo i ostale (mogućnost uplate na račun župe PBZ HR04 2340 0091 1108 06327) ili u župnom uredu.
 • Poziv svim vjernicima dobre volje da se uključe u život župe (čitače, pjevače, ministrante i ostalo…).
 • Ponavljamo odluku biskupa po pitanju školskog vjeronauka. Oni učenici koji ne upišu školski vjeronauk neće biti pripušteni sakramentima prve pričesti i krizme. Djeco i roditelji vodimo računa o tim odlukama kojima smo mi svećenici dužni biti poslušni i po njima djelovati.
 • Kroz srpanj i kolovoz nećemo tiskati župni listić. Obavijesti ćete moči pročitati ovdje i na oglasnoj ploči župe.
 • Kroz ljeto šaljite nam razglednice s odmora, sve ćemo ih staviti na vidno mjesto u crkvi.
 • Preko ljeta ostaju sve četiri nedjeljne mise.

 

VIKARIJAT

 • Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije uz potporu Grada Osijeka organizira radionice i predavanja na temu „Umijeće bračne ljubavi“. Sudionici će na susretima imati priliku čuti istinu o mitovima i stereotipima u braku, steći znanje o umijeću verbalne i neverbalne komunikacije te strategije učinkovitog rješavanja sukoba i nošenja sa svakodnevnim stresom. Uz druženje, bračni parovi razgovarat će o čimbenicima koji utječu na (ne)stabilnost braka, ali i o ulogama koje bračni partner ima u braku, a koje su se značajno promijenile u odnosu na starije generacije. Teme radionica: Mitovi i stereotipi o braku; Kako se kvalitetno posvađati?; Uloge bračnih partnera u braku; Bračna (ne)stabilnost; Učinkovito nošenje sa stresom i frustracijom. Program će se održavati svake posljednje srijede u mjesecu (kolovoz, rujan, listopad) s početkom u 17 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Đakovačko-osječke nadbiskupije, Vikarijat Osijek (Strossmayerova 58), a više informacija može se dobiti na broju telefona: 031/253-917.
 • Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS) Đakovačko-osječke nadbiskupije uz potporu Grada Osijeka organizira radionice pod naslovom „Škola uspješnijeg roditeljstva“ namijenjene roditeljima koji žele usavršiti svoje roditeljske kompetencije. Program se temelji na ublažavanju rizičnih čimbenika koji mogu negativno utjecati na dijete tijekom rasta i razvoja, a uključuje razmjenu roditeljskih iskustava sudionika. Teme radionica su: Djeca i razvoj roditelja; Stilovi odgoja; Ostvarivanje discipline i postavljanje granica; Emocionalni i socijalni razvoj djece te Polazak djeteta u jaslice, vrtić ili školu – kako ga (lakše) prebroditi? Susreti će se odvijati posljednjeg četvrtka u mjesecu (kolovoz, rujan i listopad) s početkom u 17 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu u Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58). a više informacija može se dobiti na broju telefona: 031/253-917.